onsdag 29 februari 2012

Mutti

Solmogna tomater med passion

De absolut godaste krossade tomaterna är märket MUTTI. (Enligt mitt tycke.) 
Mycket smak och fint krossad. Finns även cocktailtomater och hela tomater.
Idag har jag kokat en tomatsås på hela tomater. Till det ska vi äta pasta penne och köttbullar.
När det är säsong för tomater kokar jag på färska tomater,
men vintertid tycket jag att tomaterna är för smaklösa, så då kör jag med burktomater.

Så här kokar jag tomatsås:
1 burk tomater
3 hackade vitlöksklyftor
1 strimlad gul lök
1 msk balsamvinäger
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
olivolja

Fräs vitlök och gul lök i olivolja på lite svagare värme så att inte vitlöken bränns.
Blanda ner tomatpurén och låt de "gosa" ihop lite.
Ner med resten av ingredienserna.
Puttra på svag värme nästan en timme så att det "tjocknar".


Mer smak och godare än färdiga tomatsåser på burk. 
Ska man baka pizza är det bara att mixa den slät.
Vill man smaksätta så ta i basilika eller oregano. 
Hoppas ni prövar och tycker det är enkelt och gott.
En pasta med tomatsås och lite riven parmesan över är aldrig fel. Och billigt också.

JUM

tisdag 28 februari 2012

Dagsavslut

Kopp från Bruka



En kopp te, wordfeud och lite data får avsluta denna dag.
Sov gott, dröm sött!

JUM